A hiking hotel in the Alpine forest of Italy blends seamlessly into the landscape

  A new hotel that’s hoping to attract hikers to the Italian hills in South Tyrol has been built to seamlessly blend into the surrounding countryside. The Hotel Bühelwirt in South Tyrol, Italy has recently been reconstructed with a beautiful dark exterior and large windows offering breathtaking views of the surrounding mountains and forest.

Every one of the 20 rooms in the hotel features panoramic views and were designed with the purpose of keeping guests connected to the alpine landscape. The dark wooden exterior belies the bright spacious rooms inside, that start from a reasonable £50 ($69) per night.

Pedevilla Architects designers of the hotel upgraded it from a traditional hiking hotel. “The hiking hotel is located on the “Bühel”, a small elevation right next to the village church, at 1200m above sea level.”

“The green shade of the blackened wooden facade is influenced by the dark-green, or often black forest tinge, which seem to blend nature and topography with the building. The larch wood from the surrounding forests provides a sense of comfort.”

Specially selected and locally sourced materials generate a familiar and cozy atmosphere according to the designers, and with that in mind every room is simple in layout, each having a window seat to admire the view, and a handcrafted copper lamp from a local artist along with curtains in a natural material made in a nearby factory.



Similar Posts: